tiistai 3. marraskuuta 2015

VAAHDOTUS

Työn tarkoitus: 
Rikastaa talkkikiveä. Laskea rikasteen ja syötteen talkkipitoisuutta.

Työssä tarvittiin:
Vaahdotuskemikaalia, vaahdotuslaitteistoa, kellolaseja, kuivauskaappia, hehkutusuunia, posliiniupokkaita, eksikaattoria, upokaspihtejä, imusuodatuslaitteistoa.

Työn suoritus: 
Työ aloitettiin täyttämällä vaahdotuslaitteiston vedellä ja laskettiin sinne vaahdotuslaitteiston sekoitin. jolloin saatin selville kenno tilavuus n. 1,5 l. Talkkikiveä pistettiin 280 grammaa, koska kiintoainepitoisuuden pitää olla 20 m-%.
Sitten aloitettiin talkkikiven murskaus leukamurskaimella niin pieniksi rakeiksi kun mahdollista ja sen jälkeen planeettakuulamyllyyn. Tämän jälkeen ne seulotaan täryseulalla alle 0.125mm raekokoon.

Vaahdotus:
Aloitettiin laittamalla kennon puoleenväliin vettä ja laskettiin sekoitin veteen ja pistettiin se päälle, sitten lisäiltiin vettä piripintaan ja 280 grammaa talkkikiveä ja vaahdotuskemikaalia 0,5ml. Sitten siihen alkoi kertymään vaahtoa jota kaavittiin n. 15min erilliseen astiaan.

Imusuodatus: 
Jotta saadaan vesi pois rikastetusta talkkikivestä suodatuksen jälkeen. Laitettiin suodatinpaperi kellolasille ja uuniin kuivumaan.

Hehkutus:
Laitettiin 1g molempia näytteitä eli rikastetta ja syötettä upokkaisiin. Upokkaat laitettiin hehkutusuuniin 1000'C 30min, tämän jälkeen nostettiin upokkaat jäähtymään eksikaattoriin noin puoleksi tunniksi. Jonka jälkeen punnittiin upokkaat ja laskettiin niitte talkkipitoisuus.

Tulokset:
Syötteen talkkipitoisuus (48-25.4)x100/43.5 = 52%
Rikasteen talkkipitoisuus (48-12.1)x100/43.5 = 83%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti