tiistai 1. joulukuuta 2015

Oluen valmistus

Laitteiston desifiointi

Aloitettiin tekemällä vetyperoksidistäa 0,2% liuos. Sen jälkeen täytettiin siiviläastia putken kohdalle vetyperoksidi liuoksella, sitten pumpattiin siiviläastiasta ensiöjäähdytyksen läpi mäskäyssäiliöön. Sitten lisättiin sinne 10 litraa vettä ja tiputettiin se takaisin siiviläastiaan, josta se pumpattiin pari kertaa uudelleen säiliöiden lävitse. Sitten laskimme liuoksen pois ja täytimme mäskäyssäiliöön noin 40 litraa puhdasta vettä jonka pumppasimme säiliöiden läpi pari kertaa, jotta vetyperoksidia ei jäänyt yhtään säiliöihin.

Mäskäys

Laitoimme 40 litraa vettä mäskäyssäiliöön, kun vesi on 70C lisättiin maltaat (10kg pilsner crushed) laitoimme sekoituksen tunniksi päälle sitten pidimme ruokatunnin ja otimme sen ajaksi sekoituksen ja lämmityksen pois päältä. Sen aikana pohjalle muodostuu "kakku" jonka lävitse vierre suotautuu siiviläastiaan. Siiviläastiasta vierre pumpattiin mastohanan kautta saaveihin ja sen jälkeen ne punnittiin ja laitettiin jääkaappiin. Laitteisto pestiin sen jälkeen vedellä.

Keitto

Keittämisen tarkoituksena on steriloida vierre, jotta hiivalla ei olisi käymisen aikana kilpailijoita ja olut säilyisi. Keiton aikana lisättiin myös katkerohumala (Target, 40g) ja aromihumala (willamere, 20g)

Käyminen 

Punnitsimme hiivaa pakkauksen ohjeen mukaan steriloituun mukiin ja lisäsimme hiivan päälle noin 1 dl huoneenlämpöistä vettä. Sitten lisäsimme hiivan vierteeseen ja pumppasimme sen käymisastiaan, jossa se oli viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti