lauantai 12. maaliskuuta 2016

Sellun keitto

Työn tarkoitus: 

-sellun keitto
-arkkien valmistus
-testaus

Työssä tarvittiin:

- koivu
- saha
- kuorintarauta
- mustalipeä
- rikkihappo
- hollanteri
- sr
- pakkokiertokeitin
- strenght tester
- tearing tester
- bendtsen tester
- puhkaisulaite

Työn suoritus: 

Aluksi sain koivuklapin, jonka kuorin kuorintaraudalla. Tämän jälkeen laitoin sen hakkuriin ja sitten hakesuodattimeen. Sitten siitä otettiin kuiva-aine pitoisuus. Sitten aloitin sellun keiton, hake ja mustalipeä lisättiin keittimeen. Keitto aloitettiin ja siitä otettiin tulokset ylös 40 minuutin välein ja seurattiin excel-taulukosta h-tekijää, jonka perusteella osasin lopettaa keitoin oikeaan aikaan. Keiton jälkeen hake pestiin lipeästä ja laskettiin sakeus. Sitten tehtiin hakkeesta massa laitettiin se hollanteriin 30 minuutiksi sekoittumaan ja otettiin sitte sr-luku (33,5), sitten se imusuodatettiin ja otettiin kuiva-ainepitoisuus. Tämän jälkeen tein arkkeja 30 kpl ja valitsin niistä 10 parasta painon ja ulkonäön perusteella ja niistä määritettiin repäisylujuus, ilmanläpäisy, puhkasu ja vetolujuus.

Tulokset: 

Neliömassa: 81,337g/m2
Vetoindeksi: 59,21Nm/g
Repäisyindeksi: 4,221 mNm2/g
Puhkaisuindeksi: 2,601 kPam2/g
Ilmanläpäisy: 2542,1 ml/min
Murtovenymä: 1,33%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti